Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Autorestaurator

Voor de consument

Een ambachtelijk autorestaurator is een vakman of vakvrouw die zich specialiseert in het restaureren en herstellen van oude, klassieke en soms zeldzame auto's. Een ambachtelijk autorestaurator streeft ernaar om elke auto in de best mogelijke oorspronkelijke staat te herstellen, zowel functioneel, esthetisch als historisch.

Alle onderdelen van een auto kunnen gerestaureerd worden, denk daarbij aan het chassis, de motor, het interieur en de carrosserie, motor, transmissie, ophanging en remmen, carrosserie, bekleding, dashboard, tapijt en andere interieuronderdelen, verlichting, instrumentenpaneel en natuurlijk het aanbrengen van basis- en aflaklagen.

Dit werk vereist een diepgaande kennis van zowel de technische aspecten van voertuigen als de historische waarde ervan. Om ervoor te zorgen dat de restauratie zo authentiek mogelijk is wordt er onderzoek gedaan naar de (technische) geschiedenis van de auto en voor zover mogelijk originele onderdelen gebruikt. Het restauratieproces wordt zorgvuldig gedocumenteerd voor de eigenaar.

Voor de ondernemer

Ben jij die ambachtelijk autorestaurator die zich specialiseert in het restaureren en herstellen van oude, klassieke en soms zeldzame auto's? En die ernaar streeft om elke auto in de best mogelijke oorspronkelijke staat te herstellen, zowel functioneel, esthetisch als historisch?

En wil jij je presenteren aan een breed publiek dat geïnteresseerd is in ambachtelijk vakwerk? Dan nodigen wij je uit om deel uit te maken van ons groeiende platform ‘gemaaktinnederland.nl’.

Op dit platform krijg je de kans om jouw vakmanschap en vaardigheden als autorestaurator te etaleren. Op ‘gemaaktinnederland.nl’ word je gevonden door de consument die op zoek is naar ambachtelijk vakwerk. Door lid te worden word je onderdeel van een netwerk van ambachtelijke ondernemers die hun in Nederland gemaakte vakwerk onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen. 

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Op dit platform vind je steeds meer ambachtelijke branches en ondernemingen. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak ook jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan