Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Toolkit voor ambachtelijk ondernemers

Hoe meer bezoekers Gemaakt in Nederland heeft, des te groter de zichtbaarheid van het ambacht én jouw bedrijf. Door samenwerking van ondernemers uit verschillende ambachten ontstaat een collectief dat groot genoeg is gezien te worden. Samen zichtbaar, samen sterk.

Om te voorkomen dat iedereen het wiel moet uitvinden staan hieronder een aantal dingen die jij kunt gebruiken bij het promoten van jouw bedrijf en Gemaakt in Nederland.

Als we iets nieuws aan deze toolkit toevoegen sturen we je een app-bericht.

Logo's

Deze logo's kun je gebruiken op je website, in je e-mail en op andere digitale media. Je kunt het logo bijvoorbeeld op je facturen zetten en op je website. 

Voeg bij het plaatsen van het logo van Gemaakt in Nederland een link toe naar www.gemaaktinnederland.nl en als je lid bent van AmbachtNederland een verwijzing naar www.ambachtnederland.nl. De logo's zijn ook beschikbaar in het wit en andere formaten. Stuur een mail naar info@gemaaktinnederland.nl als je deze wil ontvangen.

Social media

Voor de zichtbaarheid van ieder bedrijf is het goed om regelmatig een bericht online te plaatsen. Door plaatsing van dit bericht, laat je jouw volgers weten dat jij via Gemaakt in Nederland zorgt voor:

  • Grotere zichtbaarheid
  • Een sterker imago
  • Meer instroom en bedrijfsopvolgers
  • Nieuwe afzet

Hieronder vind je dit voorbeeld-bericht dat je als basis kunt gebruiken voor een eigen bericht.

Video voor ondernemers

Ook kun je onderstaande video kun je gebruiken om het verhaal bij Gemaakt in Nederland te delen en meer ondernemers te attenderen op het platform etc. Deze kun je delen via social media of in berichten aan vakgenoten.

Video: Laat je ambacht zien op Gemaakt in Nederland

E-mailbericht voor vakgenoten

Jij bent één van de koplopers van Gemaakt in Nederland. Voor ondernemers die jij kent, biedt het platform ook kansen. Als jij hen hierop wilt wijzen vind je hieronder  een voorbeeld van een email-bericht dat je hen kunt sturen. 

E-mailbericht voor leveranciers

Gemaakt in Nederland moet het ambacht meer zichtbaar maken en zo bijdragen aan continuïteit. Daarbij kunnen we hulp gebruiken van bedrijven die hier ook belang bij hebben, zoals leveranciers. Hieronder vind je een voorbeeld-mail die je jouw leveranciers kunt sturen. 

Meer informatie

Heb je ideeën of vragen  over (het promoten van) Gemaakt in Nederland, stuur dan een mail naar info@gemaaktinnederland.nl

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Dit platform is er voor alle ambachtelijke ondernemingen. Zie je nog geen onderneming uit jouw branche? Dan kun jij de eerste zijn. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan