Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Belang van zichtbaarheid voor ambachten

Zichtbaarheid van je bedrijf en je ambacht zijn belangrijk om de keuze van je klant te bevestigen, nieuwe klanten en werknemers te vinden, een goede reputatie op te bouwen en een alternatief te bieden voor massaproducten.

Je moet op het netvlies staan en online in beeld komen, (ook) als je

...genoeg klanten hebt

Ook je bestaande klanten zoeken online bevestiging voor ze een volgende opdracht verlenen. Door zichtbaar te zijn op Gemaakt in Nederland, laat je zien dat je onderdeel uit maakt van het echte ambacht. Dat je staat voor behoud van het ambachtelijk vakmanschap in ons land. Een doel dat mensen waarderen. En dat je als deelnemend bedrijf kunt onderstrepen door het logo van Gemaakt in Nederland in je communicatie te vermelden, bijvoorbeeld op je website.

...te weinig klanten hebt

Je eerste indruk maak je online. Mensen zoeken voor ze iets kopen, laten maken, repareren of leren, altijd eerst even online. Wat voor soort ambachtsman of -vrouw kan mijn probleem oplossen? Door zichtbaar te zijn op Gemaakt in Nederland, zorg je dat mensen bij jou uitkomen. En jouw producten en diensten  in overweging nemen. Zo draagt zichtbaar zijn op het platform, ook direct bij aan jouw afzet. 

...je nieuwe klanten wil vinden

AmbachtNederland bouwt aan een publiek van mensen die bewust kiezen voor ambachtelijk vakmanschap uit eigen land. Een duurzame keuze, in vele opzichten. Maar ook goed voor jou als ondernemer, omdat je via deze weg in beeld komt bij mensen die jouw bedrijf en/of jouw ambacht anders niet zouden vinden.

...je werknemers zoekt

Onbekend maakt in onbemind. Een beroep waar je geen beeld bij hebt, overweeg je niet uit te oefenen. Hoe mooi jouw vakmanschap ook is, je moet zien (en ervaren) om het als beroep te overwegen. En als werkgever aantrekkelijk te zijn. Jongeren en ouders die zien wat je kunt worden, zullen werken in een ambacht meenemen in hun oriëntatie op werk en opleiding. Vervolgens is het via de Ambachtsacademie en Werk in het ambacht, twee andere initiatieven van AmbachtNederland, mogelijk om daadwerkelijk in  een ambacht aan de slag te gaan.

...jouw professionaliteit wil uitdrukken

Werken in een ambacht klinkt veel mensen aantrekkelijk in de oren. Als de vraag naar het werk groot is, trekt het ook mensen aan die ongeschoold aan de slag gaan en slecht werk leveren. Klanten die jou bellen om het op te knappen. Dit verpest het imago van jouw branche. Daarom staan op Gemaakt in Nederland, alleen bedrijven die voldoen aan de criteria van het Ambachtenregister. Door je inschrijving, kun je je onderscheiden van hobbyisten die zich ook ambachtsman of -vrouw noemen.

...een alternatief voor massaproducten wil bieden

In hun online zoektocht naar ambachtelijke producten, vinden consumenten het aanbod van grote bedrijven met grote marketingbudgetten. Zij verleiden de consumenten met de bewering dat hun producten ambachtelijk, lokaal en handgemaakt zijn. Door de krachten te bundelen en het echte ambacht te promoten op een eigen platform, kunnen we daar tegenwicht aan bieden. En de online positie verwerven die nodig is om jouw bedrijf en jouw ambacht in beeld te brengen.

En ja, zichtbaarheid kost geld

Hoe je het ook aanpakt, zichtbaarheid kost geld. Binnen de coöperatie AmbachtNederland proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden. De opbrengsten van het platform investeren we direct in zaken die voor sector ambachten van belang zijn zoals scholing, versterking van het imago en erkenning van vakmanschap.

Om te zorgen dat het aantal ambachtelijk ondernemers snel groeit, kun je tijdelijk 12 maanden kosteloos meedoen. En je bedrijf zichtbaar maken. Zo bouwen we samen een publiek op van mensen die bewust kiest voor ambachtelijk vakmanschap. Vanaf het tweede jaar betaal je een gering bedrag per maand om zichtbaar te blijven op het platform.

Laat je deze kans liever aan je voorbij gaan?

Weet dan de markt waarin jij werkzaam bent, elke dag verandert. En dat ook jouw bedrijf in ander vaarwater kan komen. Door samen te werken kunnen we voldoende schaal krijgen om veranderingen te realiseren. En de ambachten weer toekomst te geven. Steeds meer ambachtelijk ondernemers zien de toegevoegde waarde van samenwerking. Om vakmensen op te leiden  via de Ambachtsacademie bijvoorbeeld. Maar ook om de herkenning en erkenning van vakmanschap te bevorderen.

Meedoen kan voor een klein bedrag per jaar. De opbrengsten gaan direct naar zaken die ambachtelijk ondernemers. verenigd binnen de coöperatie AmbachtNederland, belangrijk vinden. Doe ook mee en meld je aan.

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Dit platform is er voor alle ambachtelijke ondernemingen. Zie je nog geen onderneming uit jouw branche? Dan kun jij de eerste zijn. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan