Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Vakmanschap, ambachtelijk ondernemers hebben het!

Het lijkt logisch dat je kiest voor vakmanschap. Maar wat betekent de keuze voor een vakbekwame ondernemer?

  • Vakmanschap biedt de zekerheid dat je kwaliteit koopt. Een vakman is namelijk goed geschoold en heeft voldoende praktijkervaring om producten en diensten te leveren waarvoor vakmanschap vereist is.
  • Vakmanschap leidt tot klanttevredenheid omdat het werk van een vakman aan de wensen en verwachtingen van de klanten voldoen. Een als je tevreden bent, kom je terug. Bovendien zul je de ondernemer aanbevelen. En deze aanbeveling is weer van groot belang voor de ambachtelijk ondernemer.
  • Vakmanschap bevordert innovatie doordat vakmensen voortdurend streven naar verbetering en oplossingen. Vakmensen beschikken over heel veel kennis en ervaring. Ze kunnen hiermee steeds oplossingen vinden voor problemen die zij voor het eerst tegen komen.
  • Vakmanschap draagt bij aan het behoud van cultureel erfgoed. Het ondersteunt de overdracht van kennis en vaardigheden van generatie op generatie. Hierdoor kunnen monumenten hun glorie behouden.
  • En bovendien zorgt vakmanschap voor werkgelegenheid en is het daarom ook van economisch belang.

Al met al is vakmanschap van groot belang voor onze samenleving. Vakmanschap maakt ons leven elke dag een stukje mooier en verdient het erkend, herkend en gewaardeerd te worden.

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Dit platform is er voor alle ambachtelijke ondernemingen. Zie je nog geen onderneming uit jouw branche? Dan kun jij de eerste zijn. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan