Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Lokaal

Lokaal is duurzaam

Kiezen voor lokale producten draagt bij aan een duurzamere wereld. Het is goed voor het milieu, je kent de maker en je draagt bij aan de Nederlandse economie.

Minder transport

Dat je producten gemakkelijk uit het (verre) buitenland kunt halen, betekent niet dat je dat hoeft te doen. Bewust kiezen voor het werk van lokale ambachtslieden, is een van de meest duurzame keuzes die je kunt maken. Producten die in Nederland gemaakt worden, hoeven niet de hele wereld over. Je vermindert direct de impact die massaproductie heeft op het milieu.

Van de makers

Wanneer je kiest voor ambachtelijke producten, weet je van wie je koopt. In ambachtelijke bedrijven, is bekend wie de maker van jouw product is. Makers met een verhaal. Mensen die met liefde een uniek product kunnen maken dat aansluit bij jouw wensen. En bij wie je altijd terecht kunt voor een vervolgopdracht of de reparatie en het onderhoud van je aankoop.

Lokale economie

Het geld dat je uitgeeft aan lokale ambachtslieden blijft binnen de Nederlandse economie. Voor de ondernemer betekent het een inkomen. Je draagt bij aan het behoud van banen en de groei van lokale bedrijven. Zo draagt jouw keuze bij aan de welvaart van ons allemaal. Dit effect wordt vaak uit het oog wordt verloren bij het bestellen van massaproducten op internationale websites.

Hecht je waarde aan behoud van waardevol vakmanschap, kies dan voor het werk van lokale ondernemers. Stap eens binnen bij een ambachtelijk ondernemer. Je zult versteld staan van de wereld aan mogelijkheden. En het mooie vakmanschap dat ons land rijk is.

Op Gemaakt in Nederland ontdek je ambachtelijk ondernemers die hun producten en diensten in Nederland maken.

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Dit platform is er voor alle ambachtelijke ondernemingen. Zie je nog geen onderneming uit jouw branche? Dan kun jij de eerste zijn. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan