Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Ambachtelijke bedrijven zijn duurzame bedrijven

Ambachtelijke bedrijven leveren maatwerk. Bij elke stap in het maakproces streven ambachtslieden naar een beter eindresultaat van hun werk. Maar anders dan bij menig ander bedrijf, is duurzaamheid voor ambachtelijk ondernemers geen trend of marketing tool. Het is onlosmakelijk verbonden aan hun vakmanschap.

Het werk van een ambachtsman of -vrouw voldoet 100% aan de wens van de klant en wordt daarom langer gebruikt. En tijdens het maakproces proberen zij natuurlijk zo efficiënt mogelijk met materialen om te gaan en afval te beperken. De klant kan zelf in de werkplaats, het atelier of de winkel van de ambachtelijk ondernemer zien hoe hij werkt. Maximale transparantie dus wat betreft duurzaamheid. Zo minimaliseren zij wat tegenwoordig de ‘ecologische voetafdruk’ wordt genoemd. Dat ambachtelijke bedrijven dat al deden voordat dit woord bestond, is een feit.

Bovendien nemen ondernemers van duurzame bedrijven ook hun sociale verantwoordelijkheid. De namen van ambachtelijk ondernemers zie je terug op de banners van sportverenigingen. Ze zijn in de lokale gemeenschappen verankerd. 

De keuze voor handgemaakte ambachtelijke producten is dus direct een keuze voor een duurzaam bedrijf. Op Gemaakt in Nederland ontdek je dit soort bedrijven.

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Dit platform is er voor alle ambachtelijke ondernemingen. Zie je nog geen onderneming uit jouw branche? Dan kun jij de eerste zijn. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan