Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Ontdek de voordelen van maatkleding

De kledingwinkels hangen er vol mee; confectiekleding. Als je iets nieuws wilt, zul je al snel geneigd zijn om zo’n winkel te bezoeken of online een bestelling te plaatsen. Maar dan ken je de voordelen van maatkleding nog niet. Meer weten? Lees dan verder.

Perfecte pasvorm

Geen lichaam is gelijk. Een jurk op maat is ontworpen voor jouw unieke lichaamsvormen en -maten. Maatkleding zit als gegoten.

Persoonlijke stijl

Jij bepaalt de kleur van je nieuwe kledingstuk, maar ook het uiteindelijke patroon. Denk aan de lengte van een mouw of het soort kraag aan een jasje. Ook bepaal je zelf van welk materiaal het kledingstuk wordt gemaakt. Wil je dat het kledingstuk van leer wordt gemaakt of van katoen. En welke kleur dan? Al die keuzes maak je met ondersteuning van de vakspecialist: de maatkleermaker. Die maakt uiteindelijk een kledingstuk dat volledig is afgestemd op jouw smaak en voorkeuren en dat jouw persoonlijkheid uitstraalt.

Kwaliteit

Maatkleding wordt met de hand gemaakt door vakmensen met oog voor detail en vakmanschap. Als aandacht wordt gegeven aan elk stiksel, elke naad en elk detail heb je iets moois dat je graag draagt.

Duurzaam

Maatkleding die lang meegaat is duurzamer dan ‘fast fashion-items’ die snel door nieuwe worden vervangen en bijdragen aan de afvalberg. Maar ook tijdens het maken is er nauwelijks verspilling. De maatkleermaker beperkt namelijk tijdens het maakproces – ook vanuit kostenoogpunt - zoveel mogelijk verspilling van materialen.

Dus wil je binnenkort nieuwe kleding kopen, onderzoek dan toch eens of een op maat gemaakt kledingstuk in jouw kledingkast thuishoort. De maatkleermakers op Gemaakt in Nederland heten je van harte welkom in hun atelier.

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Dit platform is er voor alle ambachtelijke ondernemingen. Zie je nog geen onderneming uit jouw branche? Dan kun jij de eerste zijn. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan