Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Duurzaam

Handgemaakt staat synoniem voor duurzaamheid. In een wereld waarin massaproductie de boventoon voert, vertegenwoordigt handgemaakt een bewuste keuze voor zowel kwaliteit als duurzaamheid. Waarom handgemaakt duurzaam is? Dat is eenvoudig.

Langdurig gebruik

Als je iets op maat laat maken, wordt het met de hand gemaakt door een ambachtelijk ondernemer. Die ontwerpt en maakt het product, denk aan een kast, volledig op basis van jouw wensen. In tegenstelling tot massaproducten gaan handgemaakte producten hierdoor langer mee. Waarom zou je na een paar jaar een nieuwe kast kopen, als de kast die jij hebt laten maken aan al jouw wensen voldoet? En mocht de kast onderhoud nodig hebben, of een reparatie? Of verandert er toch iets in jouw wensen? Dan kan de maker van jouw kast hiervoor zorgen.

Geen overproductie

En ook de productie van jouw handgemaakte product, zoals een kast, is duurzaam. De ambachtelijk ondernemer maakt alleen kasten als daar vraag naar is. Van overproductie, met verspilling van materialen en energie, is dus geen sprake.

Beperking van afval

De ambachtelijk ondernemer is kostenbewust en probeert het gebruik van materialen tot het noodzakelijke te beperken. Ambachtslieden streven ernaar om elk materiaal optimaal te benutten, wat leidt tot minder verspilling.

Kortom, handgemaakt is niet alleen een keuze voor stijl en uniciteit, maar ook een bewuste keuze voor duurzaamheid en een meer verantwoorde consumptie.

Op Gemaakt in Nederland ontdek je het duurzame maatwerk en de oplossingen voor onderhoud en reparatie van écht ambachtelijke ondernemers.

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Dit platform is er voor alle ambachtelijke ondernemingen. Zie je nog geen onderneming uit jouw branche? Dan kun jij de eerste zijn. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan