Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Fietshersteller

Voor de consument

Een fietshersteller, of fietsenmaker, is een vakman of -vrouw die gespecialiseerd is in het repareren en onderhouden van fietsen.

Vaak voorkomende reparaties zijn een lekke band, een kapotte ketting en een versnelling of remsysteem dat niet werkt. Zij voeren periodiek onderhoud uit om de levensduur van de fiets te verlengen en de veiligheid te optimaliseren. Denk daarbij aan het smeren van de ketting, het afstellen van versnelling- en remsysteem en het controleren van de bandenspanning, de werking van het stuur en de staat van het frame.

Bij e-bikes hebben ligt de nadruk meer op routine-onderhoud. Dit omvat het controleren en onderhouden van de elektrische systemen, periodieke software-updates en het beheer van de levensduur van de accu's.

Naast onderhoud en reparatie verkopen en installeren fietsherstellers ook accessoires zoals fietstassen, spatborden, verlichting en snelheidsmeters. De meeste fietsherstellers verkopen ook nieuwe fietsen. Vanwege het overweldigende aanbod van typen fietsen zoals e-bikes, racefietsen, mountainbikes, gravelbikes, stadsfietsen, oma-fietsen, kinderfietsen en hybride-modellen is er een tendens dat de fietshersteller zich specialiseert om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn.

Het is een veelzijdig ambacht. De fietshersteller heeft kennis van fietstechniek en mechanica en kan dit toepassen op verschillende typen fietsen zoals stadsfietsen, e-bikes, racefietsen, mountainbikes en elektrische fietsen. Daarnaast beschikt hij/zij over uitstekende communicatieve vaardigheden om klanten te kunnen adviseren over onderhoud, reparatie en aanschaf van fietsen. Kortom, deze vakman of vakvrouw zorgt voor optimaal en veilig fietsplezier!

Voor de ondernemer

Ben jij die ervaren ambachtelijk fietshersteller die gespecialiseerd is in het onderhouden, repareren en verkopen van fietsen? En zorg jij voor optimaal en veilig fietsplezier van jouw klanten?

En mogelijk specialiseer jij je in bepaalde typen fietsen zoals e-bikes, racefietsen, mountainbikes, gravelbikes, stadsfietsen, oma-fietsen, kinderfietsen of hybride-modellen om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn?

En wil jij je presenteren aan een breed publiek dat geïnteresseerd is in ambachtelijk vakwerk? Dan nodigen wij je uit om deel uit te maken van ons groeiende platform ‘gemaaktinnederland.nl’. Op dit platform krijg je de kans om jouw vakmanschap en vaardigheden te laten zien.

Op ‘gemaaktinnederland.nl’ word je gevonden door de consument die op zoek is naar vakwerk. Door lid te worden word je onderdeel van een netwerk van ambachtelijke ondernemers die hun in Nederland gemaakte vakwerk onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen. Doe ook mee.

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Op dit platform vind je steeds meer ambachtelijke branches en ondernemingen. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak ook jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan