Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Hoefsmid

Voor de consument

Een hoefsmid is een vakman of vakvrouw die gespecialiseerd is in de verzorging van paardenhoeven. Dit houdt in het bijwerken en vormen (bekappen) van de hoeven om ervoor te zorgen dat de hoef de juiste vorm en lengte heeft. En natuurlijk het aanbrengen (beslaan) van hoefijzers op de hoeven van het paard voor bescherming, correctie van hoefproblemen of verbetering van de tractie op bepaalde ondergronden. De hoefsmid maakt hoefijzers op maat en bevestigt ze aan de hoeven door middel van nagels.

De hoefsmid voert ook onderhoud en reparaties uit aan de hoeven en hoefijzers en adviseert over de beste manier om de hoeven van een paard te verzorgen, denk hierbij aan voeding en stalmanagement.

De hoefsmid heeft kennis van anatomie en fysiologie en ruime ervaring in het werken met verschillende soorten paarden en hoefproblemen. Zij spelen een cruciale rol in de verzorging van paarden, omdat gezonde hoeven essentieel zijn voor de mobiliteit en het algemene welzijn van het dier.

Voor de ondernemer

Ben jij die ambachtelijk hoefsmid die gespecialiseerd is in bekappen en beslaan van paardenhoeven? En die ook onderhoud en reparaties uitvoert en adviseert over de verzorging van hoeven?

En wil jij je presenteren aan een breed publiek dat geïnteresseerd is in ambachtelijk vakwerk? Dan nodigen wij je uit om deel uit te maken van ons groeiende platform ‘gemaaktinnederland.nl’.

Op ons platform krijg je de kans om jouw vakmanschap en vaardigheden als hoefsmid te etaleren. Op ‘gemaaktinnederland.nl’ word je gevonden door de consument die op zoek is naar ambachtelijk vakwerk. Door lid te worden word je onderdeel van een netwerk van ambachtelijke ondernemers die hun in Nederland gemaakte vakwerk onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen.

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Op dit platform vind je steeds meer ambachtelijke branches en ondernemingen. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak ook jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan