Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Keramist

Voor de consument

Een keramist is een vakman of vakvrouw die gespecialiseerd is in het ontwerpen en maken van keramische producten zoals schalen, vazen, urnen, borden, kopjes en bekers, potten,  porseleinen sieraden maar ook kunstzinnige en decoratieve voorwerpen. De producten zijn uniek of worden in kleine series gemaakt.

Keramisten werken met verschillende soorten klei en gebruiken diverse technieken zoals draaien op de draaischijf, handvormen (zoals boetseren) of gieten in mallen. De klei wordt vervolgens gebakken, geglazuurd en tenslotte gedecoreerd.

Een keramist combineert artistieke en technische vaardigheden om unieke producten te creëren. De producten van keramisten kunnen variëren van alledaagse gebruiksvoorwerpen tot exclusieve kunstwerken, Het is daarmee een prachtig en veelzijdig ambacht.

Voor de ondernemer

Ben jij die ambachtelijk keramist die gespecialiseerd is in het ontwerpen en maken van keramische producten zoals schalen, vazen, urnen, borden, kopjes en bekers, potten en porseleinen sieraden? Of die juist kunstzinnige en decoratieve stukken maakt?

En wil jij je presenteren aan een breed publiek dat geïnteresseerd is in ambachtelijk vakwerk? Dan nodigen wij je uit om deel uit te maken van ons groeiende platform ‘gemaaktinnederland.nl’. Op dit platform krijg je de kans om jouw vakmanschap en vaardigheden te laten zien.

Op ‘gemaaktinnederland.nl’ word je gevonden door de consument die op zoek is naar  vakwerk. Door lid te worden word je onderdeel van een netwerk van ambachtelijke ondernemers die hun in Nederland gemaakte vakwerk onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen.

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Op dit platform vind je steeds meer ambachtelijke branches en ondernemingen. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak ook jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan