Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Leerbewerker

Voor de consument

Een leerbewerker is een ambachtsman of ambachtsvrouw die zich specialiseert in het bewerken van leer om diverse producten te maken. Ook voor reparaties en onderhoud kan je bij hen terecht. Leerbewerkers maken uniek ontworpen en handgemaakte producten, zoals: jassen, broeken, rokken, handschoenen, riemen, portemonnees, tassen, hoeden, laarzen, bekleding voor stoelen en banken, kunstwerken, wandpanelen, sieraden en paardenuitrusting zoals een zadel.

Dit ambacht vereist technische vaardigheden en artistiek inzicht. Een leerbewerker geeft vorm aan onbewerkt leer door het snijden van leer (vaak op basis van een eigen ontwerp) en bewerkt leer met diverse technieken zoals stempelen en graveren waarmee patronen, ontwerpen en andere decoraties aangebracht worden. Vervolgens wordt het leer geverfd of gebeitst om de juiste uitstraling te krijgen. Hierna worden de verschillende elementen uiteindelijk aan elkaar genaaid en afgewerkt.

Voor de ondernemer

Ben jij die ambachtelijk leerbewerker die prachtige handgemaakte producten maakt zoals jassen, broeken, rokken, handschoenen, riemen, portemonnees, tassen, hoeden, laarzen, bekleding voor stoelen en banken, kunstwerken, wandpanelen, sieraden en paardenuitrusting zoals een zadel? En kan de klant ook bij je terecht voor reparaties en onderhoud van lederwaren?

En wil jij je presenteren aan een breed publiek dat geïnteresseerd is in ambachtelijk vakwerk? Dan nodigen wij je uit om deel uit te maken van ons groeiende platform ‘gemaaktinnederland.nl’.

Op dit platform krijg je de kans om jouw vakmanschap en vaardigheden als leerbewerker te etaleren. Op ‘gemaaktinnederland.nl’ word je gevonden door de consument die op zoek is naar ambachtelijk vakwerk. Door lid te worden word je onderdeel van een netwerk van ambachtelijke ondernemers die hun in Nederland gemaakte vakwerk onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen.

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Op dit platform vind je steeds meer ambachtelijke branches en ondernemingen. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak ook jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan