Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Orgelbouwer

Voor de consument

Een orgelbouwer is een vakman of vakvrouw die gespecialiseerd is in het ontwerpen, bouwen, onderhouden en restaureren van orgels. Deze vakmensen beschikken over kennis van en zijn vaardig in verschillende technische disciplines en combineren die met elkaar. Denk hierbij aan houtbewerking (voor de ‘kast’), metaalbewerking (voor de ‘pijpen’) en mechanica (voor de mechaniek en windvoorziening). Daarnaast is kennis van muziek onmisbaar in dit ambacht.

Het ontwerp van een orgel moet rekening houden met de akoestiek van de ruimte waarin het orgel geplaatst wordt in samenhang met de muzikale wensen van de klant/opdrachtgever. De orgelbouwer werkt dan ook nauw samen met organisten, kerken, concertzalen en andere instellingen om te zorgen dat het orgel optimaal functioneert.

Om het orgel in goede staat te houden is onderhoud noodzakelijk. Dit omvat het periodiek stemmen van de pijpen, het schoonmaken van de mechaniek en het controleren van het windvoorzieningssysteem.

Voor de ondernemer

Ben jij die ambachtelijk orgelbouwer die gespecialiseerd is in het ontwerpen en bouwen van orgels? En voer jij ook periodiek onderhoud uit om het orgel in goede staat te houden? Zoals het periodiek stemmen van de pijpen, het schoonmaken van de mechaniek en het controleren van het windvoorzieningssysteem?

En wil jij je presenteren aan een breed publiek dat geïnteresseerd is in ambachtelijk vakwerk? Dan nodigen wij je uit om deel uit te maken van ons groeiende platform ‘gemaaktinnederland.nl’.

Op ons platform krijg je de kans om jouw vakmanschap en vaardigheden als orgelbouwer te etaleren. Op ‘gemaaktinnederland.nl’ word je gevonden door de consument die op zoek is naar ambachtelijk vakwerk. Door lid te worden word je onderdeel van een netwerk van ambachtelijke ondernemers die hun in Nederland gemaakte vakwerk onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen.

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Op dit platform vind je steeds meer ambachtelijke branches en ondernemingen. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak ook jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan