Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Plateelschilder

Voor de consument

Een plateelschilder, afgeleid van plattel dat staat voor 'platte schotel', is een vakman of vakvrouw die gespecialiseerd is in het met de hand beschilderen van geglazuurd aardewerk. Ook de decoraties zijn vaak van hun hand. Dit ambacht vraagt naast artistieke vaardigheden ook gedegen kennis van hoe materialen als verf en glazuur reageren op het bakproces van het aardewerk.

Producten die beschilderd worden zijn onder meer borden, kommen, schalen, bekers, kopjes, theepotten, koffiekannen, wandtegels, vloertegels, vazen en beeldjes.

Plateelschilders bekend van de Delfts blauwe aardewerktraditie in Nederland, moderne plateelschilders houden het ambacht springlevend door het gebruik van moderne technieken en hedendaagse ontwerpen en stijlen.

Voor de ondernemer

Ben jij die ambachtelijk vakman of vakvrouw die gespecialiseerd is in het beschilderen van aardewerk? En die ook de decoraties daarvoor ontwerpt? Beschilder jij functionele producten zoals schalen, vazen, urnen, borden, kopjes en bekers en potten? O ben jij die plateelschilder die zich specialiseert in kunstzinnige en decoratieve stukken?

En wil jij je presenteren aan een breed publiek dat geïnteresseerd is in ambachtelijk vakwerk? Dan nodigen wij je uit om deel uit te maken van ons groeiende platform ‘gemaaktinnederland.nl’.

Op ons platform krijg je de kans om jouw vakmanschap en vaardigheden als plateelschilder te etaleren. Op ‘gemaaktinnederland.nl’ word je gevonden door de consument die op zoek is naar ambachtelijk vakwerk. Door lid te worden word je onderdeel van een netwerk van ambachtelijke ondernemers die hun in Nederland gemaakte vakwerk onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen.

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Op dit platform vind je steeds meer ambachtelijke branches en ondernemingen. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak ook jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan