Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Rietdekker

Voor de consument

Het vak van een rietdekker is een ambachtelijk beroep dat zich richt op het bedekken van daken met riet. Dat kan een volledig nieuw rieten dak zijn maar ook de renovatie van een bestaand rieten dak. Periodiek onderhoud is noodzakelijk om de levensduur te vergroten. Het gaat daarbij om het verwijderen van algen en mossen, en het herstellen van schade vaak door vogels veroorzaakt. Dakbedekking van riet heeft een fraaie uitstraling maar is ook zeer functioneel: het is waterdicht en warm, het isoleert en beschermt tegen alle weeruitersten van het Nederlandse klimaat: wind en regen, warmte en kou, zonneschijn. Dit ambacht is waardevol voor het behoud van cultureel erfgoed en het leveren van milieuvriendelijke dak oplossingen.

Voor de ondernemer

Ben jij die ambachtelijk vakman of vakvrouw die gespecialiseerd is in het bedekken van daken met riet? Die ook onderhoud en renovaties uitvoert? En wil jij je presenteren aan een breed publiek dat geïnteresseerd is in ambachtelijk vakwerk? Dan nodigen wij je uit om deel uit te maken van ons groeiende platform ‘gemaaktinnederland.nl’.

Op ons platform krijg je de kans om jouw vakmanschap en vaardigheden als rietdekker te etaleren. Op ‘gemaaktinnederland.nl’ word je gevonden door de consument die op zoek is naar ambachtelijk vakwerk. Door lid te worden word je onderdeel van een netwerk van ambachtelijke ondernemers die hun in Nederland gemaakte vakwerk onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen. 

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Op dit platform vind je steeds meer ambachtelijke branches en ondernemingen. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak ook jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan