Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Vioolbouwer

Voor de consument

Een vioolbouwer is een vakman of -vrouw die gespecialiseerd is in het ontwerpen en maken van violen, altviolen, cello's en contrabassen. Dit omvat het selecteren van hoogwaardige houtsoorten, het snijden, vormen en assembleren van onderdelen en het aanbrengen van de juiste afwerkingen. Daarnaast repareren, restaureren en modificeren zij violen én strijkstokken om ze in oude staat te herstellen of aan te passen aan de wensen van de klant.

Denk bij reparaties aan het vervangen van snaren en bruggen en het herstellen van scheuren in het hout of het vervangen van beschadigde onderdelen zoals stemknoppen of de kam. Bij aanpassingen gaat het bijvoorbeeld om het vervangen van de toets, het aanpassen van de vorm van de brug. Bij een restauratie wordt een historisch instrument in speelbare staat teruggebracht.

Maar een vioolbouwer biedt meer diensten aan zoals klankregulering, taxatie van je viool, het beharen van je strijkstok en kan je er terecht voor advisering omtrent keuze muziekschool- en docent.

Voor de ondernemer

Ben jij die ambachtelijke vioolbouwer die gespecialiseerd is in het ontwerpen en maken van violen, altviolen, cello's en contrabassen? En repareer, restaureer en modificeer jij violen én strijkstokken om ze in oude staat te herstellen of aan te passen aan de wensen van de klant? En kan je bij jou terecht voor klankregulering, taxatie van je viool, het beharen van je strijkstok en adviseer je omtrent keuze muziekschool- en docent?

En wil jij je presenteren aan een breed lokaal publiek dat geïnteresseerd is in ambachtelijk producten? Dan nodigen wij je uit om deel uit te maken van ons groeiende platform ‘gemaaktinnederland.nl’.

Op ons platform krijg je de kans om jouw vakmanschap te etaleren en word je gevonden door de consument die op zoek is naar een professionele vioolbouwer.

Door lid te worden word je onderdeel van een netwerk van ambachtelijke ondernemers die hun in Nederland gemaakte vakwerk- en producten onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen. Samen kunnen we het ambacht van vioolbouwer hoger op de toonladder zetten!

Klik hier om mee te doen!

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Dit platform is er voor alle ambachtelijke ondernemingen. Zie je nog geen onderneming uit jouw branche? Dan kun jij de eerste zijn. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan