Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Boekbinder

 | www.gemaaktinnederland.nl

Voor de consument

Een ambachtelijk boekbinder is een vakman of vakvrouw die het met de hand boeken,  tijdschriften en andere gedrukte materialen samenstelt en bindt. Maar ook covers maakt met unieke afwerkingen zoals foliedruk en reliëf. Een boekbinder zorgt ook voor een goede conservering van boeken door het leveren van bewaarmaterialen zoals bewaardozen. Overslagdozen, foedralen, cassettedozen en archiefdozen.

Een ambachtelijke boekbinder kan zich specialiseren in het restaureren van oude en beschadigde boeken. Dit omvat het handmatig herstellen van gescheurde pagina's, het vervangen van beschadigde covers en banden en het consolideren van fragiele bindingen. Niet alleen boeken worden gerestaureerd, ook incunabelen/wiegdrukken (= vóór 1501),  handschriften, metalen klampen en muiters worden in oude glorie hersteld. Ook ernstige schade wordt hersteld. Voorbeelden zijn schimmelbestrijding, waterschadeafhandeling, vriesdrogen en mechanische en chemische reiniging van besmette boeken.

Stuur een bericht naar info@gemaaktinnederland.nl als je een ambachtelijke boekbinder of handboekbinder zoekt. Wij brengen je graag in contact.

Voor de ondernemer

Ben jij de ervaren boekbinder die boeken, tijdschriften en andere gedrukte materialen met de hand bind? Of die zich specialiseert in de restauratie van antieke boeken, handschriften en incunabelen? En wil jij je presenteren aan een breed publiek dat geïnteresseerd is in ambachtelijk vakwerk?

Dan nodigen wij je uit om deel uit te maken van ons groeiende platform ‘gemaaktinnederland.nl’.

Op ons platform krijg je de kans om jouw vakmanschap en vaardigheden te etaleren en word je gevonden door de consument die op zoek is naar jouw expertise in het handmatig binden en/of restaureren van boeken.  

Door lid te worden word je onderdeel van een netwerk van ambachtelijke ondernemers die hun in Nederland gemaakte vakwerk onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen. Samen kunnen we het ambacht van boekbinder naar nieuwe hoogten tillen!

Klik hier om mee te doen en als eerste ambachtelijke boekbinder in beeld te komen

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Dit platform is er voor alle ambachtelijke ondernemingen. Zie je nog geen onderneming uit jouw branche? Dan kun jij de eerste zijn. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan