Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Hovenier

Voor de consument

Een hovenier is een vakman of vakvrouw die gespecialiseerd is in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen en andere groene buitenruimtes. Op basis van jouw wensen wordt een (tuin)ontwerp gemaakt dat rekening houdt met de beschikbare ruimte, bodemgesteldheid, klimaat en de stijl die bij jou past.

De hovenier zorgt daarna voor de aanleg van de tuin volgens het ontwerp. Dat houdt in het planten van bomen, struiken, bloemen en andere vegetatie, het aanleggen van paden, terrassen, gazons en vijvers. Ook zorgt de hovenier voor de aanleg van een terras en  buitenlounge, een overkapping of andere afscheiding in de tuin.

Om ervoor te zorgen dat de tuin gezond en mooi blijft voert de hovenier onderhoudswerkzaamheden uit. Dit kan onder meer het snoeien van planten, het maaien van gazons, het bemesten van de bodem, het bestrijden van onkruid en plagen, en het bewateren van planten zijn.

Hoveniers leveren een breed scala aan planten, bloemen, struiken en bomen. Onder meer bloeiende planten, siergrassen, bomen voor schaduw, en groenblijvende struiken.

Voor het aanleggen van paden, terrassen en muren leveren zij stenen, tegels, hout, beton en grind. Sommige hoveniers leveren ook tuinmeubilair, zoals banken, tafels, stoelen en ligstoelen, maar ook tuindecoraties zoals beelden, fonteinen, verlichting en tuinornamenten.

Voor de ondernemer

Als hovenier ben jij een ambachtelijk vakman of vakvrouw die gespecialiseerd is in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen en andere groene buitenruimtes. Jij maakt op basis van de individuele wens van de klant een (tuin)ontwerp en legt op basis daarvan de tuin aan. Naast het planten van bomen, struiken, bloemen en andere vegetatie, verzorg jij ook de aanleg van paden, terrassen, gazons en vijvers en plaats je een buitenlounge, een overkapping of andere afscheiding als de klant dat wenst. Vanzelfsprekend kan de klant ook bij jou terecht voor het onderhoud van de tuin en lever jij een breed scala aan tuinmaterialen.

Wil jij je presenteren aan een breed lokaal publiek dat geïnteresseerd is in ambachtelijk producten? Dan nodigen wij je uit om deel uit te maken van ons groeiende platform ‘gemaaktinnederland.nl’.

Op ons platform krijg je de kans om jouw vakmanschap te etaleren en word je gevonden door de consument die op zoek is naar een professionele hovenier.             

Door lid te worden word je onderdeel van een netwerk van ambachtelijke ondernemers die hun in Nederland gemaakte vakwerk- en producten onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen. Samen kunnen we het ambacht van hovenier naar nieuwe hoogten tillen! 

Klik hier om mee te doen!

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Dit platform is er voor alle ambachtelijke ondernemingen. Zie je nog geen onderneming uit jouw branche? Dan kun jij de eerste zijn. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan