Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Pianotechnicus

 | www.gemaaktinnederland.nl

Voor de consument

Op zoek naar deskundige zorg voor jouw piano of vleugel? Een pianotechnicus is een vakman- of vakvrouw die de technische staat van de vleugel of piano optimaal aanpast aan de wensen van de bespeler. Dit omvat algemeen onderhoud, zoals het smeren van bewegende onderdelen, het controleren en aanpassen van de hamers en dempers, en het controleren van de algemene staat van de piano of vleugel om mogelijke problemen te identificeren.

Daarnaast voert de pianotechnicus ook reparaties uit zoals het herstellen van gebroken snaren of slecht werkende toetsten. Voor oudere of beschadigde piano's kan een pianotechnicus revisie- of restauratiewerkzaamheden uitvoeren om de piano in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Dit kan onder meer het vervangen van onderdelen en het algeheel opknappen van de piano of vleugel omvatten.

Het stemmen van de vleugel of piano tenslotte zorgt ervoor dat alle noten correct zijn gestemd en dat de piano harmonieus klinkt. Dit is een regelmatig terugkerende service, omdat de spanning van de snaren van nature verandert door gebruik en omgevingsfactoren. Ook kan je bij deze vakman- of vrouw terecht voor advies over aankoop of huur van piano of vleugel.

Kortom, een pianotechnicus zorgt ervoor dat de piano of vleugel van een consument goed onderhouden is en optimaal presteert, waardoor de levensduur van het instrument wordt verlengd en de speelervaring verbeterd wordt.

Klik hier om een pianotechnicus te vinden

Voor de ondernemer

Ben jij die ervaren pianotechnicus die die de technische staat van de vleugel of piano optimaal aanpast aan de wensen van de bespeler? Die de piano of vleugel stemt en optimaal onderhoudt? Maar ook reparaties uitvoert of een piano en vleugel geheel reviseert, restaureert en terugbrengt in de oorspronkelijke staat?

En wil jij je presenteren aan een breed publiek dat geïnteresseerd is in ambachtelijk vakwerk? Dan nodigen wij je uit om deel uit te maken van ons groeiende platform ‘gemaaktinnederland.nl’.

Op ons platform krijg je de kans om jouw vakmanschap en vaardigheden te etaleren en word je gevonden door de consument die op zoek is naar jouw expertise en vakmanschap in het stemmen en onderhouden van piano’s en vleugels.

Door lid te worden word je onderdeel van een netwerk van ambachtelijke ondernemers die hun in Nederland gemaakte vakwerk onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen. Samen kunnen we het ambacht van pianotechnicus een trede hoger op de (toon)ladder zetten.

Klik hier om mee te doen en je pianobedrijf in beeld te brengen

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Dit platform is er voor alle ambachtelijke ondernemingen. Zie je nog geen onderneming uit jouw branche? Dan kun jij de eerste zijn. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan