Aan deze plek voor ambachtelijke producten en diensten wordt hard gewerktDoe mee!

Uurwerkhersteller

horloge reparatie ambacht horlogemaker klokkenmaker uurwerkhersteller | www.gemaaktinnederland.nl

voor de consument

Een klokkenmaker of horlogemaker is een ambachtelijk vakman of vakvrouw die gespecialiseerd is in het repareren, restaureren en onderhouden van klokken en horloges. Een specialisatie binnen dit ambacht is het vervaardigen en/of aanpassen van horloges en klokken op basis van de wensen van een individuele klant.

Reparatie en (periodiek) onderhoud van een horloge of klok omvat het reinigen van het horloge, het vervangen van beschadigde onderdelen zoals een pakking, een glas en een kroon voor de tijdinstelling en het afstellen van het mechanisme om ervoor te zorgen dat de klok of het horloge nauwkeurig blijft werken. Maar ook een professionele waterdichtheid test van het horloge na een batterijwissel hoort erbij.

Kapotte horloges en klokken kunnen gerestaureerd, dus in de oorspronkelijke staat hersteld worden. Het gaat daarbij om het herstellen van: de behuizing, afgebroken wijzerplaten, de kast, het kapotte collier, een gebroken ring, of een defecte armband.

Het werk van een horloge- en klokkenmaker vereist kennis van mechanica en techniek, precisie en geduld. Voor elk uurwerk word de tijd genomen die nodig is om het horloge of klok weer jarenlang perfect te laten functioneren.

Stuur een bericht naar info@gemaaktinnederland.nl als je een uurwerkhersteller (klokkenmaker of horlogemaker) zoekt. Wij brengen je graag in contact met de ambachtelijk ondernemers in ons netwerk.

voor de ondernemer

Ben jij die ervaren horloge- of klokkenmaker die gespecialiseerd is in het onderhouden, repareren of restaureren van horloges en klokken? Of ligt jouw expertise meer in het van het volledig vervaardigen van unieke horloges of klokken?

En wil jij je presenteren aan een breed publiek dat geïnteresseerd is in ambachtelijk vakwerk? Dan nodigen wij je uit om deel uit te maken van ons groeiende platform ‘gemaaktinnederland.nl’.

Op ons platform krijg je de kans om jouw vakmanschap en vaardigheden te etaleren.

Op ‘gemaaktinnederland.nl’ word je gevonden door de consument die op zoek is naar professionele horloge- of klokkenmakers.

Door lid te worden word je onderdeel van een netwerk van ambachtelijke ondernemers die hun in Nederland gemaakte vakwerk onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen. Samen kunnen we het ambacht van uurwerkhersteller (horloge- en klokkenmaker) op de kaart zetten.

Klik hier om mee te doen en jouw uurwerkbedrijf ook in beeld te brengen

Meedoen als ambachtelijk ondernemer?

Op dit platform vind je steeds meer ambachtelijke branches en ondernemingen. Meld je aan voor Gemaakt in Nederland. En maak ook jouw bedrijf zichtbaar voor mensen met interesse in uniek, duurzaam vakwerk van Nederlandse bodem.

Meld je aan